Hvad er energirenovering i VVS-regi?

Hvad er energirenovering i VVS-regi

Energirenovering i VVS-regi (varme/ventilation, vand og sanitetsteknik) refererer til en række forbedringer og opgraderinger, der sigter mod at gøre en bygning, et hus eller en lejlighed mere energieffektiv ved at optimere dens vand, varme/ventilation og sanitet. Dette kan omfatte forskellige tiltag som:

  • Udskiftning af gamle varmesystemer såsom oliefyr eller forældede gasfyr
  • Optimering af ventilationssystemer
  • Installation af vandbesparende teknologi
  • Isolering af rør og varmeanlæg
  • Intelligent styring af VVS-systemer

Læs mere om de ovenstående punkter i det følgende eller kontakt os for en uforpligtende snak.

Contact Us
Størst tilladte upload: 30MB

Udskiftning af gamle varmesystemer

Energirenovering af varmesystemer indebærer en udskiftning af gamle og ineffektive varmekilder som ældre kedler og oliefyr med moderne og energieffektive alternativer. Dette kan være installation af kondenserende gaskedler, varmepumper eller tilslutning til fjernvarme, som alle er designet til at reducere energiforbruget ved at udnytte varmen mere effektivt. For eksempel bruger en varmepumpe energi fra luften, jorden eller vandet til at opvarme bygningen, hvilket kan reducere energiforbruget betydeligt sammenlignet med traditionelle varmesystemer. Denne proces kræver en grundig vurdering af bygningens energibehov og eksisterende varmesystemer for at vælge den mest passende løsning.

Optimering af ventilationssystemer

Optimering af ventilationssystemer i energirenovering handler om at forbedre luftcirkulationen og minimere varmetab. Dette kan ske ved at installere mekaniske ventilationssystemer med varmegenvinding, som genbruger varme fra udsugningsluften til at opvarme den friske indblæsningsluft. Ved at opgradere til et ventilationssystem med højere energieffektivitet, kan man sikre et bedre indeklima og reducere behovet for opvarmning. Denne proces kræver ofte installation af nye kanaler, ventilatorer og varmevekslere, samt en præcis justering af systemet for at optimere dets ydeevne.

Installation af vandbesparende teknologi

I forbindelse med energirenovering kan installation af vandbesparende teknologi have en betydelig indvirkning på energiforbruget. Vandbesparende armaturer som lav-flow brusere, toiletter og vandhaner reducerer ikke blot vandforbruget, men mindsker også energien, der bruges til opvarmning af varmt vand. Dette sker gennem avanceret teknologi, der blander luft med vandstrålen for at opretholde trykket, mens vandmængden reduceres. Processen involverer typisk udskiftning af gamle armaturer og kan omfatte tilpasning af vandrørsystemet for at sikre kompatibilitet og optimal ydeevne.

Isolering af rør og varmeanlæg

Isolering af rør og varmeanlæg er en effektiv måde at reducere varmetab og dermed energiforbruget i en bygning. Ved at isolere varmtvandsrør og komponenter i varmeanlægget, som kedler og varmetanke, kan man forhindre unødvendigt varmetab og sikre, at mere af den producerede varme når frem til radiatorerne eller gulvvarmesystemet. Processen involverer installation af specialiserede isoleringsmaterialer rundt om rørene og varmekomponenterne. Dette arbejde kræver nøjagtig måling og tilpasning for at sikre, at alle dele er korrekt isoleret uden at hæmme systemets funktion.

Intelligent styring af VVS-systemer

Implementering af intelligent styring af VVS-systemer er en vigtig del af energirenovering, som kan føre til betydelige energibesparelser. Gennem installation af smarte termostater, tidsstyringssystemer og automatiserede ventiler kan man præcist regulere varme, ventilation og varmtvandsforbrug i forhold til bygningens aktuelle behov. Disse systemer lærer typisk beboernes adfærdsmønstre og tilpasser driften derefter for at minimere spild. Installation kræver integration med eksisterende VVS-systemer og kan inkludere opsætning af sensorer og kontrolenheder, der kommunikere med hinanden for at sikre optimal energianvendelse.

Kontakt os
Scroll to Top